Ultima zi în care agricultorii mai pot solicita ajutor pentru culturile afectate de secetă

Cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru culturile înfiinţate în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, mai pot fi depuse și astăzi, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Ajutorul de stat se acordă pentru următoarele culturi: grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz, rapiţă. Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat poate fi descărcat de pe site-ul APIA.

tractor tractoare4626

Cererile se depun la centrele judeţene/locale ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia a fost depusă cererea unică de plată în Campania 2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate, poate fi transmisă la centrele judeţene/locale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail.

Suprafaţa pentru care se acordă ajutorul de stat nu poate depăşi suprafaţa culturii declarate în cererea unică de plată 2020.

Beneficiarii sunt producătorii agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, precum şi producătorii agricoli persoane juridice, cu excepţia grupurilor de producători. 

La începutul lunii septembrie, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunţa că fermierii pot depune cererile de despăgubiri pentru secetă până la 15 septembrie, adăugând că banii vor începe să le intre în conturi trei zile mai târziu.

Ordonanţa privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă a fost adoptată de Guvern e 24 august a.c..

X

Right Click

No right click