Cad capete după nenorocirea de la Caracal. Șeful Poliției Române, demis!

Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a declarat, vineri seara, la Caracal, că a luat act de demiterea sa pentru intervenția defectuoasă în cazul fetei de la Caracal. 

ioan buda politie

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a declarat că știe ce activități s-au desfășurat în cazul fetei dispărute și își asumă această intervenție „neadecvată”.

„Am luat act de demiterea mea și din cauza acestei intervenții neadecvate pe care mi-o asum. Am fost înștiințat și mi s-au raportat crononologic activitățile care s-au derulat aici. Știu despre ce este vorba, cunosc exact cam ce activități s-au desfășurat în acest caz. În continuare toate activitățile vor fi coordonate de către comisarul Dragnea Florin”, a spus Buda.

Întrebat ce spus Alexandra când a sunat la 112, chestorul Ioan Buda a răspuns: „A spus <vine, vine> și cu asta s-a încheiat”, a spus Buda.

Șeful Poliției Române a spus că transmite condoleanțe familiei Alexandrei.

De asemenea, întrebat la ce oră a survenit decesul fetei, Buda a răspuns: „Probabil undeva imediat după apel”.

Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a declarat, vineri seara, la Caracal, întrebat de ce nu au intervenit polițiștii imediat ce au avut informații că Alexandra este în casa lui Gheorghe Dincă, spunând că acest lucru s-a dorit, dar procurorul nu a permis intervenția Poliției decât la ora 6.

Dăncilă cere și demisia prefectului de Olt

Pe lângă demisia lui Buda, solicitată ceva mai devreme, premierul Viorica Dăncilă a cerut și demisia prefectului județului Olt, Petre-Silviu Neacşu, și a șefului împuternicit al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Voiculescu Cristian, ca urmare a intervenției defectuoase în cazul fetei de 15 ani ucise la Caracal.

"În momentul în care în subordine au existat astfel de deficiențe, ezitări, astfel de lucruri care nu au ce căuta, cred că șeful Poliției trebuia să ia măsuri. Nu trebuie întodeauna să căutăm pe cel care are cel mai mic grad. De la cel mai mare până la cel mai mic trebuie să-și asume acest lucru, iar când astfel de tragedii au loc trebuie să luăm măsurile care se impun. Atunci când se fac astfel de erori, cred că trebuie să acționăm cu fermitate pentru ca pe urmă să nu ne mai întâlnim cu astfel de cazuri. Toți trebuie să acționăm cu fermitate atât din punctul de vedere al atribuțiilor care intră în subordinea Guvernului, dar și din punct de vedere al președintelui României, unde în CSAT trebuie să ceară un raport riguros al modului în care a acționat STS și procurorul general", a declarat Viorica Dăncilă, vineri seara, la Antena3.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, STS precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112.

X

Right Click

No right click