Imaginea ce a șocat lumea. "Trebuie să învățăm să trăim cu el!"

Chiar dacă ne rugăm în fiecare zi ca acest virus să dispară cât mai repede, unii oameni s-au obișnuit deja cu ideea de pandmie globală. Vezi cum arată un târg din India în plină pandemie!
La jumătatea lui septembrie, India raporta un număr de aproape 100.000 de cazuri de Covid pe zi. În prezent, media infectărilor a ajuns la jumătate față de cum era acum două luni.
Cu toate acestea, oamenii au început să preia atitudinea de "ce o fi, să fie". Aceștia parcă s-au resemnat în ceea ce privește infectarea cu Covid-19 și parcă nici măsurile de protecție nu îi mai încântă. 
Prin urmare, așa arătau oamenii de la târgul de duminică din Ahmedabad, India. Unii dintre ei nu purtau măști de protecție, în ciuda aglomerației ce s-a produs. 

India targ

Medicii indieni sunt de părere că scăderea cazurilor a relaxat mai mult decât trebuie populația.
„Oamenii fac petreceri de parcă nu ar exista mâine!”, declară medicul cardiolog Naresh Trehan, șeful lanțului de spitale din Medanta.
Mai mult de atât, sărbătorile de iarnă reprezintă un pericol major pentru cetățenii indieni. Urmează în această lună Festivalul Luminilor, supranumit și "Diwali", ce ține între cinci și șapte zile. Oamenii se îmbracă în straie tradiționale și își luminează casele. Partea mai puțin plăcută este cea în care majoritatea călătoresc pentru a-și vedea rudele sau se strâng în magazine pentru a cumpără cadouri.
"Trebuie să învățăm să trăim cu el!", spun oamenii.