Bursele americane par să termine cea mai slabă săptămână din martie

Indicele bursier Dow Jones a scăzut vineri cu 400 de puncte, iar S&P 500 a pierdut mai mult de 1%, Wall Street îndreaptându-se spre cea mai proastă săptămână din martie, relatează CNBC.

wmc bursa 01

Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 2,5%, influențat de rezultatele unor companii din tehnologie.

Dow Jones și S&P 500 au scăzut cu 7,3%, respectiv 6,1% în această săptămână. Nasdaq a pierdut mai mult de 5% în aceeași perioadă și, de asemenea, se îndrepta spre cea mai proastă performanță săptămânală din martie.

Piețele au fost influențate de amânarea discuțiilor, în Congres, pentru un nou pachet d estimulare a economiei. Volatilitatea a fost, de asemenea, crescută, pe măsură ce investitorii s-au confruntat cu creșterea cazurilor noi de coronavirus în SUA și în străinătate. Media pe șapte zile a noilor cazuri de coronavirus din SUA a atins un nivel record în această săptămână, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. În Europa, Germania și Franța anunță noi măsuri de blocare pentru a stopa răspândirea virusului.

Dow și S&P 500 sunt, de asemenea, pregătite să înregistreze a doua lună consecutivă de pierderi, pe măsură ce Wall Street încheie un octombrie turbulent.

(sursa: Mediafax)