Zece orașe sub carantină din cauza coronavirusului

Zece orașe sub carantină din cauza coronavirusului

Autoritățile din China au pus sub carantină zece orașe din cauza coronaviruslui.

 coronavirus

830 de persoane sunt infectate cu acest virus, iar autoritățile chineze au închis și pus sub carantină zece orașe. Epidemia își are originea în orașul central chinez Wuhan și s-a răspândit și-n alte orașe, precum Beijing și Shangai. 

În Marea Britanie au fost testate 14 persoane, iar în cazul a cinci pacienți rezultatele au ieșit negative, însă ceilalți încă așteaptă rezultatele, potrivit BBC News. Toate persoanele care au fost testate au vizitat WUhan, orașul unde a apărut epidemia, în ultimele două săptămâni. În Scoția au fost testate cinci persoane, patru dintre pacienți fiind chinezi. 

În Wuhan, urmează să fie un spital special pentru acest virus în următoarele șase zile. Potrivit presei chineze, autoritățile vor ridica de la zero un spital cu două etaje și 1000 de paturi. 

Coronavirusul are câteva simptome comune cu gripa și răceala: migrene, nas înfundat, tuse, dureri în gât și dureri musculare, însă apar complicații cum ar fi febră intensă, pneumonie, dificultate în respirație, septicemie și de aici se poate ajunge la deces. Nu există tratament. Testele preliminare sugerează că noul tip de coronavirus din Wuhan ar fi putut să ajungă la oameni provenind de la șerpi, lilieci sau șobolani.

foto - Digi24