Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în vizită la comunitatea de români din Spania

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale din România, Simona Bucura-Oprescu, a făcut recent o vizită de lucru în Spania, unde s-a întâlnit cu membrii comunității românești, antreprenori și reprezentanți ai mediului neguvernamental.

240511 bucura oprescu madrid

Această vizită face parte din eforturile ministerului de a sprijini românii din străinătate și de a promova legăturile economice și culturale între România și Spania.

Programul ministrului Simona Bucura-Oprescu a inclus și vizitarea unor firme românești de succes din Comunitatea Madrid, înființate de Adrian Țudic și Gicu Micu, conaționali care, cu profesionalism, multă muncă și consecvență au reușit să se impună în Spania ca antreprenori de succes, devenind exemple de bună practică.

Compania de construcții Grupo Tudic, condusă de Adrian Țudic, are în prezent un portofoliu de peste 800.000 metri pătrați construiți în centre rezidențiale, centre comerciale, logistică, birouri din Spania și deține unul dintre cele mai importante parcuri de mașini din Madrid, cu peste 40 de echipamente grele de terasament, zeci de camioane, macarale, gondole.

Ministrul a vizitat și compania ALUMINIO GM, condusă de omul de afaceri Gicu Micu, care produce tâmplărie de aluminiu și PVC în două fabrici din Spania, iar produsele realizate sunt distribuite și în Germania și Franța. Datorită succesului său, Comunitatea românească din Madrid a primit pe 2 mai cea mai înaltă distincție din partea Guvernului Regional Madrid, ca o recunoaștere pentru felul în care s-au integrat și pentru contribuția sa la dezvoltarea regiunii.

Aproximativ jumătate dintre angajații celor doi antreprenori sunt cetățeni români.

Am întâlnit în Spania doi antreprenori români de succes pe care îi felicit pentru ceea ce au realizat! Mă bucur că nu și-au uitat rădăcinile și că se bazează pe hărnicia și priceperea românilor care au venit pe aceste meleaguri. Avem și un exemplu despre ceea ce înseamnă formarea profesională și adaptarea la nevoile pieței muncii, despre cum se poate parcurge drumul de la lucrător la antreprenor de succes, cum este cazul domnului Micu. Și mă bucur să văd cum un român provenit din Maramureșul istoric, așa cum este domnul Țudic, s-a impus ca unul dintre cei mai mari antreprenori din zona Madrid, generând sute de locuri de muncă. Sunt exemplele cele mai grăitoare ale faptului că prin muncă, ambiție și pregătire continua visurile pot devein realitate, indiferent de obstacolele întâmpinate pe parcurs!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Vizita a inclus și un dialog cu Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, unde ministrul a discutat cu Preasfințitul Părinte Timotei despre sprijinul necesar pentru reglementarea situației preoților români în Spania.