România și SUA: alianță pentru viitorul energetic regional

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a discutat cu ambasadorii SUA despre dezvoltarea energetică și securitatea în Europa Centrală și de Est.

sebastianburduja.fb.231228

Ministrul Energiei din România, Sebastian Burduja, a găzduit marți o discuție cu ambasadoarea SUA în România, Kathleen Ann Kavalec și ambasadorul SUA în Grecia, E.S. George James Tsunis.

Subiectele principale ale dialogului s-au concentrat asupra cooperării energetice și interconectivității regionale, marcând un pas esențial pentru securitatea energetică în Europa Centrală și de Est, precum și în Europa de Sud – Est.

Una dintre cele mai importante teme abordate în cadrul discuțiilor a fost dezvoltarea energetică nucleară. Ministrul Sebastian Burduja a subliniat importanța consolidării infrastructurii de transport a energiei și a extinderii capacităților de producție din surse regenerabile.

Securitatea energetică este un bun comun, care presupune interconectare. Am discutat cu doamna ambasador SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, și cu E.S. George James Tsunis, ambasadorul SUA în Grecia despre întărirea cooperării și interconectivității regionale în Europa Centrală și de Est, precum și în Europa de Sud – Est, despre dezvoltarea energetică nucleară, consolidarea infrastructurii de transport a energiei și extinderea capacităților de producție din surse regenerabile”, a declarat ministrul Sebastian Burduja în urma întâlnirii.

România se află într-o perioadă de extindere rapidă a capacităților de generare a electricității și exploatarea gazelor din Marea Neagră. Planurile țării includ extinderea producției de energie eoliană, solară și offshore, consolidându-și astfel poziția de pilon al securității energetice regionale.