Colaborare România – Ucraina

Proiectul are, ca obiectiv, îmbunătățirea serviciilor medicale și a celor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk.

ukra

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat contractul de finanțare ”Alternative Therapies in Maramureș and Ivano Frankivsk”, derulat în cadrul Programului Operațional România – Ucraina 2014-2020.

În acest sens, se va construi un centru nou pentru terapii alternative, în Recea (județul Maramureș), care va cuprinde şapte cabinete medicale pentru terapii specifice, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapie inovatoare cu animale (cai, ponei și câini); se va reabilita Clinica pentru copii a Spitalului din Ivano-Frankivsk (Ucraina), secția de terapii alternative, care cuprinde trei cabinete medicale, o sală mare de sport și un hol de acces.

Contractul are o valoare totală de 3.349.588,15 euro (din care 1.300.000 euro reprezintă fonduri nerambursabile), beneficiarul-lider este Consiliul Judeţean Maramureș, iar parteneri sunt Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Comitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.