O „radiografie” a vizitei-fulger efectuate de premierul Ludovic Orban la Craiova

Premierul Ludovic Orban a efectuat, ieri, o vizită-fulger pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, unde s-a constatat că se lucrează în ritm susținut, la parametrii prevăzuţi în contract.

vizita

Tronsonul 1 este realizat în proporție de 13%, iar tronsonul 2, în proporție de 30%. La celelalte două tronsoane, situaţia se prezintă astfel: licitația a fost finalizată, dar există o contestație, care se va rezolva, cât mai repede.

Convingerea este că termenele de execuţie şi finalizare vor fi respectate și că Drumul Expres Craiova-Pitești va intra, în circuitul public, cât mai curând posibil.

Vizita premierului a continuat la SC Avioane SA, unde a fost semnat contractul în valoare de 275 milioane de lei, fără TVA.

O parte din aceşti bani vor fi folosiți pentru retehnologizare. Ministerul Economiei asigură o altă parte a fondurilor, necesare achiziționării de echipamente noi. Este pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, când SC Avioane SA Craiova primește o astfel de infuzie de capital, având, acum, drum liber să redevină lider al industriei craiovene și să fie create noi locuri de muncă bine plătite.

SC Avioane SA Craiova va intra şi într-un program european, cu investiţii în valoare de 35 de milioane de euro, care va permite dezvoltarea unor noi tehnologii.

Tot în prezenţa premierului Orban a fost inaugurat şi tronsonul de conductă de gaz Craiova-Segarcea, aferent etapei I din magistrala Craiova-Segarcea-Calafat.

vizita 2

În această etapă, sunt racordate şase Unităţi Administrativ Teritoriale – Cârcea, Coşoveni, Malu Mare, Teasc, Calopăr, Segarcea, urmând să fie prelungită până spre Cerăt şi, de acolo, spre Giurgiţa, Urzicuţa, Afumaţi, Băileşti, Rast, Ghidici, Piscu Vechi, Poiana Mare, Calafat.

Pe tot parcursul vizitei efectuate la Craiova, premierul Ludovic Orban a fost însoţit de: Ştefan Stoica – deputat, preşedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea – senator, preşedintele PNL Craiova, Ionuţ Stroe – ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Giugea – deputat, candidatul PNL Dolj la funcţia de Primar al Craiovei, Alexandru Gîdăr – consilier judeţean, candidatul PNL la funcţia de Preşedinte al Consiliului judeţean Dolj.

 

X

Right Click

No right click