Ludovic Orban, vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești. A vorbit și despre pensii

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, prezent fiind pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, că Executivul va majora pensiile cu 14%, prin intermediul unei ordonanțe de urgență privind rectificarea bugetară, care se va afla în dezbatere în ședința de guvern.

orban si stroe drum expres

După ședința de guvern voi organzia o conferință de presă, destinată rectificării bugetare. Guvernul pe care îl conduc va lua decizia de a crește pensiile. Nu există nicio altă țară europeană în care să se ia o decizie similară de creștere a pensiilor, față de prognoza de creștere economică, de 4,1%, 4,2%, ca urmare a crizei economice provocată de epidemie, nu vom avea creștere economică, ci vom avea o contracție economică, estimată astăzi la 3,8%. Ca urmare a acestei contracții economice, veniturile, atât la bugetul de stat, cât și la bugetul fondului de pensii, fondului de sănătate au înregistrat scăderi semnificative. La nivelul bugetului național avem o scădere de 30 de miliarde, față de veniturile proiectate în conformitate cu previziunile și indicatorii economici care au stat la baza proiectului legii bugetului de stat”, a spus Orban, vineri, prezent la Craiova, pentru verificarea stadiului lucrărilor pe șantierul Drumului Expres Craiova - Pitești, Tronsonul 1.

Premierul a afirmat că majorarea pensiilor va apărea în cuprinsul OUG privind rectificarea bugetară, care va fi discutată în ședința de guvern de vineri.

Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate acestea, guvernul va crește pensiile cu un buget consistent, de 14%. (...) Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța, atât pe anul viitor, cât și pe anii care vor urma. Alte creșteri ulterioare, orice altă decizie de creștere a pensiilor va fi luată pe baza unei analize economice extrem de serioase. România are nevoie de acces la finațări, cu costuri minime, pentru a asigura resursele financiare susținerii bugetelor”, a adăugat șeful Executivului.

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, prezent fiind pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, că pe ambele tronsoane se observă progrese, în privința realizării lucrărilor, comparativ cu ultima dată când el a ajuns în zonă. 

Din 2008 până în urmă cu aproximativ doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic privitor la drumul expres. Iată că astăzi prinde viață. Două tronsoane sunt în execuție - tronsonul 1 și tronul 2. Progresul pe acest tronson, tronsonul 1, este de 13%, iar pe tronsonul 2 progresul este de peste 30%”, a mai declarat Orban.

 

Ultimele știri