Elevii de clasa a VI-a, provocați la Euro Quiz

Finala concursului va avea loc la București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene.

euroquiz

Euro Quiz, ajuns la a doua ediție, face parte din campania anuala de comunicare și informare a Comisiei Europene, în parteneriat cu Ministerul Educației, care urmărește familiarizarea școlarilor cu tot ceea ce înseamnă Uniunea Europeană. 

"Competiția Euro Quiz este o activitate distractivă și stimulantă, care se adresează elevilor din școlile gimnaziale din întreaga țară, prin intermediul căreia Reprezentanța Comisiei Europene în România se apropie de tinerele generații și de familiile acestora", este descrierea concursului, făcută în comunicatul de promovare. 

Anul acesta, competiția se adresează elevilor de clasa a VI-a, care trebuie să formeze echipe de câte patru, sub îndrumarea unui profesor coordonator. Înscrierea se poate face pe www.euroquiz.ro până pe 9 mai 2019, ora 17, iar concursul va avea loc online, in data de 17 mai, între orele 9 și 12. Primele două echipe în ordinea punctelor acumulate vor participa pe 29 mai la finala de la sediul Reprezentanței Comisiei Europene din București.

Începând cu această săptămână, reprezentanții CE vor vizita zece școli și licee din județele Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș și Ilfov, unde vor purta discuții legate de Europa, Uniunea Europeană și valorile europene. 

X

Right Click

No right click