Alt angajat de la Penitenciarul Craiova depistat cu COVID-19

Un alt angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, anunță marți Administrația Națională a Penitenciarelor.

inchisoare 2

Vă informăm că doi angajați ai Penitenciarelor București-Jilava și Craiova au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceștia au exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, respectiv operativ, cu purtarea echipamentului de protecție. Polițiștii de penitenciare nu au interacționat cu persoane private de libertate”, se arată într-un comunicat remis, marți, de Administrația Națională a Penitenciarelor.

Potrivit sursei citate, la Penitenciarul Craiova nu au fost identificați contacți în rândul personalului, nefiind necesare măsuri suplimentare de intervenție.

Administrațiile locurilor de deținere au informat Direcțiile de Sănătate Publică competente și mențin conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spațiilor, triajul epidemiologic al cadrelor și monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate. Până la acest moment, la nivel național, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate”, se mai arată în comunicatul ANP.