Flash-uri cotidiene

De multe ori, trecem peste diverse amănunte, care fac parte din viaţa noastră de zi cu zi, fără să le acordăm importanţa cuvenită.

Statie Dumitru

Dar, acestea ne jalonează, în mod direct sau indirect, confortul zilnic şi nivelul de civilizaţie în care trăim.

Câteva dintre aceste amănunte, în cele ce urmează:

  • În sfârşit, o iniţiativă lăudabilă a RAT Craiova: au început să amenajeze Staţia „Sfântu Dumitru”, ca să fie protejaţi, de intemperiile naturii, cei care aşteaptă autobuzul!
  • Deşi, potrivit ordonanţei guvernului, portul măştii de protecţie este obligatoriu, în spaţiile închise (incluzând, aici, şi mijloacele de transport în comun), conducătorii auto de pe autobuzele RAT Craiova nu poartă măşti de protecţie, deşi cabina şoferului nu este izolată de spaţiul destinat călătorilor!
  • În Piaţa Craioviţa Nouă, năravurile de pe vremea lipsurilor alimentare, din vremea comunismului, nu au dispărut! Unii comercianţi de legume şi fructe – producători autentici sau speculanţi –, continuă să-ţi vândă, la grămadă, şi marfa de proastă calitate sau alterată, împreună cu cea bună! Dacă protestezi, te alegi cu jigniri şi injurii, pentru că lor li se pare firesc să-ţi vândă toate stricăciunile... Pentru a-i scoate de pe piaţă, nu mai cumpăraţi de la aceşti comercianţi, fără scrupule!
  • Treptele din Piaţa Ierusalim, pe care se coboară spre Piaţa Veche, sunt, în continuare, nesigure şi periculoase, cu plăci de marmură lipsă, sau nelipite corespunzător, astfel că, oricând, trecătorii se pot accidenta! De ce nu sunt reparate?
  • Şi să închei cu o laudă: în Parcul „Nicolae Romanescu”, de-o parte şi de alta a aleilor dinspre intrare spre centrul parcului, a fost semănat gazon proaspăt, astfel că, acum, e o încântare să treci printre covoraşele de un verde crud, care te duce cu gândul la o primăvară târzie...

 

X

Right Click

No right click