Pachete de igienă pentru peste 46.500 de doljeni

46.580 de doljeni vor beneficia de pachetele de igienă ce sunt acordate printr-un proiect al Guvernului României. 

pachete igiena 5

Distribuirea acestor bunuri a demarat miercuri în județul Dolj, reprezentanții Prefecturii anunțând că pachetele ajung al primării, după care vor fi împărțite beneficiarilor.

Aceste pachete cu produse de igienă au fost achiziționate de Guvernul României, printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Instituția Prefectului coordonează toată această activitate, iar în câteva zile, primăriile vor începe să distribuie aceste pachete către beneficiari”, a menționat Anca Ochianu, purtător de cuvânt al Prefecturii Dolj.

Fiecare pachet conține patru periuțe de dinți ambalate individual, aptru tuburi de pastă de dinți de 75 ml, un tub de săpun lichid de 500 ml, un tub de șampon pentru copii de 800 ml, un tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt: persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții”, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj. 

pachete igiena 2

X

Right Click

No right click