Maternitatea Filantropia din Craiova, ultimele pregătiri pentru redeschidere

Reprezentanții Spitalului Filantropia din Craiova, unitate declarată suport Covid, speră ca în câteva zile să redeschidă instituția, cele mai multe solicitări și întrebări despre acest lucru venind din partea viitoarelor mămici. 

filantropia

Directorul instituției, Liviu Radu, a menționat că au fost făcute demersurile necesare și că se estimează că, în câteva zile, spitalul va fi redeschis pentru celelalte categorii de pacieni.

Foarte bulversate sunt, în continuare, viitoarele mămici, mai ales cele care au și întâmpinat ceva probleme în timpul sarcinii și doar medicul care le-a urmărit știe cel mai bine despre ce este vorba, după cum acestea spun.

Am tot sperat că se deschide spitalul. Încă mai sper că până nasc eu așa va fi. Nu a fost o idee bună cu transformarea lui în suport COVID, dar dacă așa s-a decis, acum nu are rost să mai privim în urmă. Clinica privată devine o variantă. Nu excludem Spitalul Județean, dar am auzit că acolo este plin ochi. Foarte ciudată este această perioadă. Incertitudinea te obosește psihic”, spune una dintre viitoarele mămici.

Directorul unității spitalicești a precizat că mai sunt câteva lucruri organizatorice de pus la punct.

Noi luăm diverse probe care durează 48 de ore, după care trebuie să vină DSP Dolj să ne dea autorizația. Sper ca cel mai târziu să fie redeschis la începutul săptămânii viitoare. A fost o perioadă extrem de grea pentru toți. Tebuie să deschidem spitalul. Pacienții cu alte afecțiuni au nevoie de acest lucru”, a menționat Liviu Radu.

Acesta a mai spus că vor exista restricții după deschiderea spitalului, de la distanța între pacienți, în saloane, până la accesul aparținătorilor în clădire.

Spitalul Filantropia, centrul din Sărari, a fost numit suport Covid la începutul pandemiei. Din cauza lipsei personalului nu s-a mai putut asigura nici activitatea continuă la Maternitatea din Valea Vlăicii, toate nașterile fiind preluate de Spitalul Clinic Județean Craiova.