De ce nu se redeschide podul suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu”?

În urmă cu un an, Primăria Craiovei a anunţat restaurarea Podului suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu” – lucrare ce a costat 5.102.000 lei, inclusiv TVA.

Pod Parc

Potrivit proiectului de restaurare, aprobat de administraţia locală, lucrările au constat în: curățarea prin abraziune, cu jet de particule minerale, biocidare, consolidare, refacerea elementelor decorative de la parapetul și apareiajul grinzii podului, corecție cromatică, tratament hidrofob, lucrări de refacere a teraselor portalurilor hidroizolaţiei cu turnuri crenelate, de la capătul podului, realizarea unui sistem arhitectural de iluminat pe timp de noapte, refacerea portalurile cu turnuri crenelate, de la capătul podului, curăţarea şi vopsirea parapeţilor metalici, refacerea completă a podinei din lemn (căii de traversare) cu lemn de stejar tratat antimucegai, anticarii, antifungic, insecticid și ignifug, căruia i se va aplica și un tratament de hidrofugare.

Data de 25 noiembrie 2019 era anunţată ca termen de finalizare a lucrărilor, iar oficialii locali declarau, cu mândrie, că  în iarna 2019-2020, craiovenii se vor putea plimba, din nou, pe podul suspendat.

Mă uit la data din calendar şi constat că ne aflăm pe 2 iulie 2020, iar podul suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu” este tot închis!

Craiovenii întreabă, pe bună dreptate, de ce nu se redeschide podul, de vreme ce lucrările de restaurare s-au finalizat din 25 noiembrie 2019?

Chiar aşa, de ce nu redeschideţi podul, domnule primar Mihail Genoiu?!

P.S.: Există voci din anturajul administraţiei locale care pretind că podul nu s-a dat în folosinţă din cauza pandemiei de COVID-19 şi a decretării stărilor de urgenţă şi alertă. Starea de Urgenţă a fost decretată pe data de 16 martie 2020, iar lucrările de restaurare a podului ar fi trebuit, potrivit contractului, să se încheie pe 25 noiembrie 2019, când nu se vorbea de nici un COVID-19!   

 

X

Right Click

No right click