Autobuzele RAT Craiova – cuptoare pe patru roţi!

Au început zilele caniculare, pe care craiovenii le suportă din ce în ce mai greu, mai ales în autobuzele Regiei Autonome de Transport!

autobuz turcesc

Primarul Mihail Genoiu s-a tot lăudat cu noile achiziţii de autobuze din Turcia, iar acum a angajat deja un împrumut de şase milioane de euro, de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru suplimentarea parcului auto al RAT Craiova, chestiune care a generat scandal în şedinţa Consiliului local Craiova, din data de 25 iunie 2020, cel mai vehement opozant al acestui punct de pe ordinea de zi fiind consilierul PNL Marian Vasile.

În sfârşit, au fost achiziţionate aceste autobuze noi, din Turcia, dotate cu aer condiţionat, pentru un transport civilizat al cetăţenilor, pe vremuri de caniculă. Dar, ce rost mai are instalaţia de climatizare de pe aceste autobuze în condiţiile în care unii conducători auto nu o pornesc şi îi lasă pe călători să se perpeleasscă în cuptorul pe patru roţi?!...

Astăzi, între orele 16.30-16.50, am călătorit cu un astfel de autobuz – cel din imaginea de mai sus, cu indicativul R 13 –, de fabricaţie turcească, pe traseul E1R Craioviţa Nouă – Staţia „Madona Dudu”.

De cum am urcat, am simţit upoarea caniculară. Geamurile erau închise, iar aerul condiţionat nepornit. Curgeau apele de pe călători ca şuvoaiele de pe munte!... Conducătorului auto nu-i păsa de căldura sufocantă din autobuz, el îşi rezolvase climatizarea: deschisese geamul din stânga, de lângă locul şoferului!...

Domnule Primar, degeaba investiţi în autobuze noi şi scumpe dacă şoferii de la RAT Craiova se comportă ca tractoriştii ce transportă muncitorii la câmp şi nu sunt instruiţi să respecte călătorii care plătesc bilete şi au dreptul să călătorească în condiţii civilizate!

Mai reciclaţi-i, mai puneţi-i să recitească fişa postului, sau mai trimiteţi-i la plimbare pe cei care nu se conformează noilor cerinţe!