Sprijin pentru creatori şi cultură

De la secretarul de Stat, din Ministerul Culturii, Mihai Firică, aflăm veşti îmbucurătoare pentru persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe şi care au, în continuare, întreruptă activitatea, ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2:

M. Firica secretar stat

Persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe, care au în continuare întreruptă activitatea, ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2 pot obține indemnizația echivalentă cu 75 % din salariul mediu brut pe țară în baza depunerii unui contract de drepturi de autor și drepturi conexe din ultimele 9 luni, anterioare stării de urgență. Noul formular este disponibil pe platforma gov.ro.

Este o nouă decizie prin care se acordă sprijin concret creatorilor și, implicit, culturii. Domnul ministru Bogdan Gheorghiu a anunțat că, începând de miercuri, Decizia a fost luată în parteneriat cu reprezentanții sectoarelor cultural creative și cu sprijinul prim-ministrului Ludovic Orban și al Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Lucrătorii culturali vor fi sprijiniți în continuare de către Guvernul Orban și pe întreaga perioadă în care se vor aplica restricții privind activitatea din acest sector.

#parteneripentrucultura

#indemnizatiedrepturideautor

#guvernulorban

 

X

Right Click

No right click