ȘOC! Peste 40 de polițiști craioveni, suspecți de corupție

Craiova nu se dezminte nici de această dată. Peste 40 de polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere Dolj au fost puși sub acuzare de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

RS13 masina politie sapca eso

Dosarul este instrumentat de procurorul Pițurcă Maria Antoaneta. Polițiștii, bănuiți de acte grave de corupție, sunt acuzați de infracțiuni prevăzute de Legea 78/2000, respectiv abuz în serviciu și alte acțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Urmărirea penală din acest dosar a fost realizată de către Direcția Generală Anticorupție sub coordonarea Parchetului Curții de Apel Craiova (foto mic).

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova

O perioadă îndelungată de timp, agenții de poliție au fost monitorizați cu tehnică de specialitate, constatându-se că aceștia își îndeplineau cu rea-credință atribuțiile de serviciu, mulți dintre ei favorizând persoane care încălcau regulile de circulație.

Legea, aplicată discreționar

În cadrul acestui grup polițiști se crease o rețea care eluda legea și promova aplicarea acesteia după bunul plac. Printre cei peste 40 de agenți, care sunt suspecți în dosarul nr. 140/2017, se regăsesc: Pavel Marian Mituș, Dobre Ion, Manafu Gabriel, Bălășoiu Marius, Dinu Florin, Zanfir Marian, Mândruț Marius Gabriel, Manolache Andrei, Duță Dorin, Ștefănescu Octavian, Iovănescu Constantin, Munteanu Constantin, Alexie Alin, Enacache Nicolae, Avram Ionuț, Ghiță Doru, Stoica Marin, Oprea Irinel, lista putând continua.
Vom reveni cu amănunte privind acest nou dosar de corupție.

Ediție Specială a cerut și punctul de vedere al IPJ Dolj dar, până la ora publicării acestui articol, răspunsul nu a sosit. Dacă îl vom primi, îl vom publica de îndată. 

ACTUALIZARE: Răspunsul IPJ Dolj

Către,
Domnul Costi Simion
Redactor Ediţie Specială

Urmare a cererii dumneavoastră adresată Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, formulată la data de 29.03.2019, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

Competenţa de cercetare a unor fapte, precum cele meţionate în solicitarea dvs., revine unităţilor de parchet, fapt pentru care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj nu este abilitat să comunice date cu privire la activitatea de urmărire penală desfăşurată de alte instituţii de aplicare a legii.
Întrucât, până în prezent, nu a fost primită nicio informare din care să rezulte faptul că ar fi fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de anumiţi angajaţi, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj nu au fost dispuse măsuri.

Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa informaţiilor de interes public.

RESPONSABIL LEGEA 544/2001
Inspector principal de poliție
Cosmin GRĂDINARU

X

Right Click

No right click