Asociaţia Cultul Eroilor – Filiala Dolj „Fraţii Buzeşti” a depus coroane de flori cu ocazia Zilei Eroilor Neamului

Ziua Eroilor a fost comemorată, azi, 28 mai, în aceeaşi zi cu sărbătoarea Înălţării Domnului, de reprezentanţii Filialei Dolj „Fraţii Buzeşti” ai Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, prin participarea la slujba de comemorare şi depunerea de coroane la Biserica „Eroii Neamului”, din Craiova.

Ziua Eroilor

În scurtul său discurs, susţinut în faţa enoriaşilor prezenţi în curtea bisericii, preşedintele Filialei Dolj „Fraţii Buzeşti” al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, col. (r) Marinel Florescu, a spus:   

„Astăzi, 28 mai 2020, cu ocazia Înălţării Domnului şi Zilei Eroilor, la Biserica "Eroii Neamului", din Craiova, s-a săvârșit o slujbă religioasă de pomenire a tuturor eroilor. Cu această ocazie, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria" – Filiala Județului Dolj "Fraţii Buzeşti”, împreună cu Asociația Revoluționarilor de la 1989, am depus coroane de flori la troiţa din incinta bisericii.

Mulţumim preotului-paroh Cristian Grecu pentru invitaţie şi pentru toate eforturile depuse. De asemenea, mulțumim pentru colaborare președintelui asociației revoluționarilor din Craiova, Costinel Venus Mirea.

Restricțiile generate de criza Covid-19 nu au permis desfășurarea unor activități de amploare, pentru cinstirea memoriei eroilor. Sunt convins, totuşi, că fiecare dintre noi a găsit timpul necesar pentru un gând de recunoștință și un pios omagiu pentru cei care şi-au dat viaţa pe câmpurile de bătălie, în închisori, lagăre etc., pentru dăinuirea, peste timp, a României şi a poporului român.

Neamul este etern prin cultul eroilor!

Hristos S-a Înălțat! Glorie Eternă Eroilor Neamului!

Ziua Eroilor 3 

Au participat, la această festivitate, din partea Asociaţiei Cultul Eroilor – Filiala Dolj „Fraţii Buzeşti”, următorii: col. (r) Marinel Florescu – preşedinte, col. (r) Ştefan Lăjea, sbl. (r) Gheorghe Dinului, prof. Titi Vasile Titu, revoluţionarul Costinel Venus Mirea, prof. Adela Pârvulescu, Simona Frenţescu, Emilian Mirea, preot-paroh Cristian Grecu.