15 Mai - Ziua Drapelului Macedonean

În tezaurul spiritual al poporului macedonean, în patrimonial națiunii, drapelul macedonean este unul din simbolurile cu o puternică încărcătură emoțională.  

macedonia Ziua Drapelului 02

În simbolistica drapelului se regăsesc elementele și tradiția istorică, puternic impregnate, de-a lungul timpului, în conștiința generațiilor de macedoneni care au luptat și şi-au sacrificat viața pentru patria lor.

Zestrea istorică pe care drapelul o poartă cu el, se constituie într-o importantă moștenire pentru generațiile prezente și viitoare.

Epoca modernă și contemporană consacră definitiv drapelul ca simbol care adună, în jurul său, națiunea macedoneană, valorile și trecutul glorios.

macedonia Ziua Drapelului 01

În zilele noastre, steagul macedonean este liantul ce unește toți macedonenii, sub faldurile sale, fiind permanent prezent în viața macedonenilor din Asociația Macedonenilor din România, el fiind arborat în sediile și la acțiunile desfășurate de macedoneni, aceștia ținând drapelul macedonean, la loc de cinste, şi în locuințele particulare, purtându-l, permanent, în suflet!

X

Right Click

No right click