Caz de COVID-19 la spitalul din Leamna

O pacientă în vârstă de 67 de ani, internată la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, județul Dolj, unitate unde sunt tratate persoanele cu boli pulmonare grave, a fost confirmată ca fiind infectată cu coronavirus, fiind primul caz de COVID-19 în această instituție medicală. 

Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna

Femeia a ajuns la spital, miercuri, cu probleme pulmonare nu foarte grave și cu un debut neurologic. Joi, după ce starea de sănătate s-a înrăutățit, medicii i-au făcut testare pentru COVID-19 și un RMN, pentru ca vineri, rezultatul să confirme prezența virusului.

Pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova, 27 de cadre medicale și trei bolnavi care au avut contact cu aceasta fiind acum izolați și monitorizați.

Pacienții vor fi testați și ei pentru COVID-19 întrucât au stat în același salon cu femeia.

Joi i-am făcut un RMN și testarea pentru coronavirus. Rezultatul testului a venit vineri seara și a fost pozitiv.  Pentru efectuarea RMN-ului a fost transferată la un alt spital pentru RMN, moment în care a intrat în stare de comă, atunci personalul a intervenit și am recuperat pacienta în masina de ambulanță. De vineri, a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova și este în stare bună”, a precizat Marius Matei, directorul Spitalului din Leamna.

Până duminică, în județul Dolj, au fost înregistrate 124 de cazuri de COVID-19.