Reabilitarea Colegiului Carol I, cu un pas mai aproape de realizare

Comisia Tehnico Economică din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii ”Reabilitare și consolidare corp central Colegiul Național Carol I și Opera Română din municipiul Craiova, județul Dolj”.

190324 carol opera

Obiectivul, inclus în cadrul Programului Național de Constructii de Interes Public sau Social derulat de Compania Nationala de Investitii (CNI), urmând ca acum, după aprobarea indicatorilor, să fie dată o hotărâre de guvern pentru a se trece la faza de achiziție publică.

”Mă bucur ca am putut aviza în CTE indicatorii tehnico-economici în așa fel încât lucrările pentru reabilitarea și consolidarea acestei clădiri monument istoric, de importanță majoră pentru craioveni, să o readucă la strălucirea de altădată. Cladirea este, în acest moment, în avansată stare de degradare, fiind folosită numai parțial, însă îmi doresc ca, în cel mai scurt timp posibil, să redevină funcționala. După finalizarea lucrărilor, corpul central al colegiului va deservi spații de invățământ”, a spus ministrul Ion Stefan.

Proiectul implementat de CNI presupune reabilitarea și consolidarea întregului monument din centrul istoric al municipiului Craiova, inclusiv instalații, finisaje și componente arhitecturale.

Valoarea estimată este de 115.528.699 lei, iar durata de realizare este de 30 de luni, din care șase vor fi dedicate activității de proiectare.

X

Right Click

No right click