Autobuzele electrice, pe străzile Craiovei. Două oferte au fost depuse

Craiova are ofertanți pentru autobuzele electrice. Au fost depuse două oferte pentru 16 autobuze electrive care vor circula pe străzile orașului.

 autobuze electrice

Licitația pentru furnizarea unui număr de 16 autobuze electrice a trecut de etapa depunerii de oferte, anunță administrația locală. Două oferte pentru primele 16 autobuze electrice au fost depuse, urmând să fie analizate în perioada următoare. Bozankaya Otomotiv Mak. İml. İth. Ve İhr. A.Ş., Turcia și Solaris Bus & Coach, Polonia au fost societățile care au depus oferte.

Contractul de finanțare a fost semnat de către Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, pe 19 februarie 2020.

„Iată că am trecut de prima etapă în licitația pentru primele 16 autobuze electrice. Acesta este unul dintre proiectele pentru care am demarat licitația înainte de semnarea contractului de finanțare. Iar procedura de licitație s-a desfășurat cu o clauză suspensivă ce ne permitea anularea unui eventual contract în cazul în care nu obțineam finanțarea. Dar, iată că am obținut această finanțare și, între timp, s-au interesat și doi operatori economici pentru a furniza aceste autobuze”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

16 autobuze electrice vor fi livrate, 16 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă pentru acestea vor fi instalate, precum și semaforizarea și includerea în sistemul actual de management al traficului a 5 intersecții de pe traseele de autobuz, respectiv:
- intersecția 1: str. Amaradia, str. Adolf Waidman, str. George Enescu;
- intersecția 2: str. Caracal tronson 1, str. Caracal tronson 2, str. Gheorghe Chițu tronson 1, str. Gheorghe Chițu tronson 2;
- intersecția 3: str. Fratii Buzești, str. Al. Macedonski tronson 2, str. Caracal tronson 1;
- intersecția 4: str. Al. Macedonski tronson 2, str. Arieș tronson 2, str. Arieș tronson 1;
- intersecția 5: str. Al. Macedonski tronson 2, str. Bujorului tronson 2, str. Bujorului tronson 3.

Autobuzele electrice vor circula pe traseele:
- traseul 1: Gară – Olteț - Spitalul Județean de Urgență - Romanești și Retur, cu o lungime de 11,4 Km și un număr de 21 stații de îmbarcare –debarcare călători;
- traseul 3b: stația 15 (plecare) – Amaradia – Olteț – Caracal – Bănie și Retur, cu o lungime de 19,7 km și un nr. de 32 de stații îmbarcare – debarcare călători;
- traseul 9: Craiovești – Calea Severinului – Calea București – Hanul Doctorului – Metro și Retur, cu o lungime de 24,6 Km și un nr. de 42 de stații de îmbarcare – debarcare călători.

Proiectul este în valoare de 76.004.854,72 lei (inclusiv TVA). Autobuzele vor avea o lungime de minim 17,5 metri și maxim 18,75 metri, o capacitate de minim 100 călători, o viteză maximă de 70 km/h, trebuie să fie dotate cu sistem încălzire și de răcire cu aer condiționat, echipament Wi-Fi, sistem management trafic CGMT, sistem audio-video informare călători, sistem numărare călători, sistem supraveghere video cu minim 7 camere, prize USB pentru încărcare device-uri pasageri.