Doi angajați ai firmei de la care italianul a închiriat mașina se află carantină

Reprezentanții DSP Dolj confirmă faptul că doi angajați ai firmei de închirieri auto, din Craiova, de la care italianul diagnosticat cu Coronavirus a luat o mașină pentru a merge în județul Gorj, se află în carantină.

carantina1

De altfel, un medic din Rimini, Italia, care este în Craiova și a avut contact cu italianul în perioada în care acesta a fost în Bănie, a informat autoritățile, urmând să fie pus în carantină. DSP Dolj anunță că se vor contacta și pasagerii care au stat în preajma italianului. Este vorba de 44 de persoane, care vor ajunge în carantină. Totodată, șapte stewardese care au fost în avionul respectiv vor ajunge în spațiul special amenajat pentru carantină.

„Facem demersuri către compania de zbor pentru identificarea, pentru CNP-urile celor care au stat în preajma cetăţeanului italian. Vorbim despre 22 pasageri la dus, 22 întors. Cei 44 plus cele șapte stewardese urmează să fie contactaţi de Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi să li se facă analizele”, a anunțar prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu.

Potrivit celui mai nou bilanț,în prezent, în Dolj, sunt 189 de persoane izolate la domiciliu și cinci sunt în carantină într-un spaţiu din Craiova.