Compania de zbor confirmă: aeronavă scoasă din funcționare și dezinfectată

Compania aeriană WIZZ Air a confirmat că un cetățean italian, căsătorit în România, a aterizat pe Aeroportul din Craiova. Bărbatul este diagnosticat cu Coronavirus.

aeroport craiova 12

Aeronava a fost scoasă din funcționare. Bărbatul a fost depistat cu Coronavirus și în prezent se află într-un centru medical din Rimini, Italia. De asemenea, compania de zbor a transmis că este în contact cu autoritățile.

"Wizz Air confirmă faptul că a fost notificată de către autoritățile sanitare că pe zborul W6 3762 Bologna - Craiova din 18 februarie și pe zborul W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie a existat un pasager ulterior diagnosticat cu Coronavirus. Wizz Air urmează procedurile interne, este în contact cu autoritățile relevante și monitorizează îndeaproape evoluția în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Echipele de mentenanță ale companiei și personalul de la sol au în vigoare ghiduri și proceduri clare, prescrise de autoritățile medicale, spre a fi aplicate pentru alte posibile cazuri similare. Securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air. În urma declarației anterioare, Wizz Air confirmă că este în legătură cu autoritățile relevante cu privire la măsurile viitoare necesare pentru a menține echipajul și pasagerii care au călătorit împreună cu pasagerul infectat de Coronavirus în siguranță. Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcționare cu efect imediat și va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni”, transmit reprezentanții companiei Wizz Air.

Cât despre zborul, reprogramat pe 26 februarie, o altă aeronavă din flota Wizz Air a fost alocată pentru a opera zborul W6 3762 Bologna - Craiova.