Tramvaiele noi se lasă așteptate. Ghinionul se ține scai de craioveni

Tramvaie defecte, uşi care nu se închid, podea care scârţâie şi sute de oameni nemulţumiţi zilnic. Aşa se poate descrie situaţia de la Regia Autonomă de Transport din mai multe oraşe din țară. 

 

39348460 1F51 4159 8876 E92C0980F35A

Guvernul a anulat licitaţii pentru noi garnituri în valoare de 120 de mii de euro, din cinci oraşe din ţară. Craiova este una dintre ghinioniste.

17 tramvaie noi au fost promise Craiovei, însă câteva mici neînţelegeri din caietul de sarcini i-au lăsat pe olteni cu aceleaşi mijloace de transport, vechi de aproape 40 de ani.

E5BFA837 08EF 4C26 B2E6 1A818FEA44E5

Din 30 de tramvaie, doar jumătate le sunt puse la dispoziție oltenilor. Ușile care stau deschise, din cauza frigului, sunt principala problemă a călătorilor.

Tramvaiele sunt vechi. Degeaba am lucrat la infrastructură, dacă tramvaiele sunt foarte vechi. Dacă ar fi unul nou, probabil ar merge si mai repede și n-ar fi zgomot”, ne-a spus un călător.

Reprezentanţii RAT Craiova recunosc că orașul are nevoie urgentă de tramvaie noi, care să le asigure tot confortul craiovenilor.

Craiova are foarte mare nevoie de achiziție de tramvaie noi. S-a găsit această variantă împreună cu Ministerul Dezvoltării, să le achizitionăm pe fonduri europene. Au fost două licitații cu sfârșit nefericit pentru transportul public din Craiova. La prima din ele nu a participat nimeni, la a doua a fost un singur ofertant, dar din cauza unor probleme la caietul de sarcini s-a anulat licitația și s-a reluat la sfârșitul anului trecut, urmând ca 10 februarie să fie data limită pentru depunerea ofertelor. Sperăm ca de această dată să fie cu succes. Tramvaiele de acum sunt de producție germană, cu peste 40 de ani vechime”, a precizat Sorin Manda, director RAT.

Licitaţia pentru transportul în comun din Craiova are termen până pe 11 februarie, timp în care ofertele trebuie deja depuse. Guvernul a anulat licitaţiile şi pentru alte patru oraşe din ţară. Pentru Ploieşti, Galaţi, Brăila şi Botoşani.

X

Right Click

No right click