S-au trezit în al 12-lea ceas. Autoritățile scot zona podului Mofleni de sub munții de gunoaie

Autoritățile din județul Dolj încearcă să rezolve problema munților de gunoi aruncat în zona podului Bucovăț, vineri stabilindu-se un set de măsuri ce se impun în acest caz.

gunoiu1

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Dolj, după ce vineri factorii decizionali s-au întâlnit și au discutat despre acest subiect, în primul rând se vor bloca rampele de acces spre zonele aferente albiei Jiului, în special a celor din comunele Bucovăţ şi Breasta, iar colectarea deșeurilor de pe drumurile judeţene se va face nu o dată pe săptămână, ca până acum, ci de două ori.

Poliția Locală Craiova și operatorul de salubritate vor forma  echipe mixte de patrulare care vor fi prezente în zonă.

De asemenea, Poliţia Locală Craiova va coordona acţiuni de informare a proprietarilor de terenuri intravilane privind obligativitatea împrejmuirii terenurilor, precum şi tragerea unei brazde de plug pe perimetru din  zonele extravilane pentru a împiedica pătrunderea autovehiculelor.

În cazul în care echipele de patrulare vor descoperi nereguli, Garda de Mediu, pe baza dovezilor, va da amenzi.

Toate aceste măsuri au fost luate după ce reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor cerut sprijinul autorităților. În zona acestui pod s-a intervenit de patru ori pentru igienizare și ecologizare. Chiar joi a avut loc o astfel de acţiune, în urma căreia s-au adunat și transportat la Depozitul de Gunoi Mofleni peste 53 metri cubi de gunoi.

De altfel, SGA Dolj a transmis către toate primăriile doljene o adresă prin care atenţionează toate UAT-urile asupra tribuţiilor care le revin, anume obligaţiile de a întreprinde acţiuni pentru îndepărtarea depozitelor de deşeuri menajere, gunoaie şi material lemnos din albiile şi de pe malurile cursurilor de apă din intravilanul localităţilor precum şi asigurarea secţiunilor de scurgere la poduri şi podeţe, întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor des curgere a apelor pluviale, a lacurilor şi bălţilor de pe raza comunelor şi stabilirea de platforme pentru depozitarea gunoaielor menajere şi altor deşeuri.