480 de doze de vaccin anti HPV, distribuite în Dolj

Aproximativ 480 de doze pentru vaccinarea anti-HPV au fost distribuite în județul Dolj, de ele beneficiind gratuit fetele care au vârste cuprinse între 11 și 14 ani. 

seringa vaccin

Începând cu această lună, imunizarea gratuită cu acest vaccin se poate face în cabinetele medicilor de familie din județul Dolj pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani.

Beneficiază de acest vaccin doar cele pentru care părinţii au solicitat vaccinarea în urmă cu 2-3 ani, inclusiv pentru cele care au trecut de această vârstă, dacă au cerut.

La nivelul județului Dolj nu ar trebui să apară probleme, în privința lotului distribuit, pentru că spun reprezentanții DSP Dolj, numărul dozelor corespunde cererilor făcute.

Medicii de familie au primit atâtea doze câte au cerut. Practic, acest vaccin vine în funcție de comenzi. Nu ar trebui să fie probleme. Noi am centralizat cererile și în funcție de acestea am primit dozele”, a menționat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Ministerul Sănătății face apel către părinți să ceară informații medicilor de familie despre acest vaccin. La rândul lor, cadrele medicale trebuie să informeze corect și transparent părinții cu privire la imunizarea anti HPV.