Malul drept al Jiului, curățat de gunoaie

Cea de-a patra acţiune amplă de ecologizare din ultimele patru luni din zona amonte pod Mofleni – Bucovăţ, râul Jiu a fost desfășurată astăzi de sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj.

762345CE CDB9 40E0 906B 0B172C3E4829

Zona situată pe malul drept al râului Jiu  a fost igienizată prin desființarea depozitelor necontrolate de gunoie, a resturilor de materiale de construcţii, peturi sau cadavre de animale.    

30 de angajaţi ai Apelor Române au actionat atât manual, cât și cu un buldoexcavator şi două basculante pentru a curăța întreaga zonă. La depozitul de Gunoi Mofleni Craiova au fost transportați  peste 53 metri cubi de gunoi.

De altfel, reprezentanții ABA JIU menționează  că zona respectivă este în atenţia companiei, în mod permanent,  din octombrie 2019 şi până în prezent. Din luna octombrie și până-n ianuarie, angajaţii Apelor Române au efectuat nu mai puţin de patru acţiuni în locaţia respectivă.

Totodată, rampa care fusese construită ilegal de către cei care aruncau gunoi în zona dig-mal Mofleni Bucovâţ, râul Jiu a fost dezafectată.

Oamenii s-au obişnuit să arunce aici tot ceea ce nu le folosesc, iar situaţia durează de ani de zile.  Deşi nu suntem gunoierii de zonă, perimetrul  afectat de depozitele de gunoi aparţinând şi cosiliilor locale şi primăriilor sau, după caz Drumurilor Judeţene sau Naţionale, A.B.A Jiu salubrizează frecvent zonele, însă gunoiul reapare în câteva săptămâni. Drept urmare, pentru a găsi soluţii viabile am ţinut neapărat ca la acţiunea desfăşurată astăzi de  către S.G.A Dolj să fie prezent şi câte un reprezentant al instituţiilor implicate: comisarul şef al Garzii de Mediu Dolj, inspectorul de zonă al Primăriei Craiova, directorul adjunct al S.C Salubritate SA Craiova, pentru a înţelege excat despre ce vorbim şi care este realitatea în teren.”, transmit reprezentanții ABA JIU.

După actiunile de igienizare desfășurate în ultima perioadă,  vor avea loc și acțiuni de control.

X

Right Click

No right click