Bazinul de înot de la Colegiul Carol I, redeschis după 23 de ani

Bazinul de înot din incinta Colegiului Carol I Craiova a fost inaugurat, joi, acesta devenind funcţional după aproape 23 de ani de când a fost închis. 

bazin carol

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a precizat că pe lângă programa şcolară care cel mai probabil va include ore de înot, pentru elevii de la Carol I, vor fi organizate şi cursuri pentru copiii şi adolescenţi din exterior. Va fi stabilit şi un tarif lunar în acest sens, dar suma va fi una modică, dă asigurări edilul Băniei.

"Acest bazin va funcționa pentru elevi, începând de la clasa zero și până la clasa a XII-a. În cadrul colegiului, ei își pot crea un program în funcție de programa școlară. Pot avea ore de sport de înot, dar vor regla cu inspectoratul. Orele vor fi gratuite, iar în afara orelor de școală, bazinul poate să funcționeze pentru toți copiii din oraș care se vor înscrie în mod ordonat, pe grupe, pe perioade. Se va face un grafic şi se va stabili un tarif modic în această privinţă. Se vor face cursuri de înot după o procedură exactă.  Interesul nostru este ca acolo să se creeze o pepinieră de sportivi şi în timp să ajungem la performanţă. Bazinul este unul modern, semi olimpic.  Are o lungime de 25 de metri pe lăţime de 9,6 metri. Are 400 mc apă, o adâncime cuprinsă între 1,4-1,9 metri. Analiza apei se face automat, totul este asistat de un computer. Craiovenii trebuie să ştie că avem în atenţie sportul de masă. Ne dorim ca aceşti copii să intre şi în sportul profesionist. Intenţionăm să înfiinţăm o secţie de înot la Sport Club Municipal", a declarat Genoiu.

Investiţia a fost realizată cu bani din bugetul local, reabilitarea bazinului şi a clădirii însemnând suma de 2.380.800 de lei cu TVA.

bazin carol

 

X

Right Click

No right click