Ulițele din Barieră, distruse de lucrări "a la Dorel"

Bariera Vâlcii este unul dintre cele mai mari cartiere ale Craiovei, unul în care de-a lungul timpului s-a construit mai mult sau mai puțin haotic, unul în care vecinii pot fi, după noroc și pile, în intravilan sau extravilan. 

namoale aleea simnic 01 191213

În ultimii ani, s-au executat lucrări de aducere a utilităților publice la porțile oamenilor, în urma cărora au rămas tot felul de capcane. Un craiovean a avut o asemenea experiență neplăcută, în această dimineață, pe strada Tudor Arghezi, la intersecția cu Aleea 1 Șimnic. În timp ce aștepta să treacă cei care veneau din contrasens, partea utilizabilă a străzii fiind mai îngustă, un șanț prost astupat s-a surpat chiar sub mașina sa.

namoale aleea simnic 03 191213

“Azi dimineață, când plecam la serviciu, venea o mașină din contrasens, am tras un pic pe dreapta, și când stăteam acolo s-a surpat. Au fost făcute lucrări pe stradă, unele fără autorizații”, ne-a declarat Florin Constantin. Șoferul ghinionist s-a ales cu baia de ulei fisurată și nu a putut să iasă din noroaie decât cu ajutorul unui vecin, care l-a tractat cu o mașină de teren.

namoale aleea simnic 02 191213

“Am mai făcut sesizări, chiar azi am făcut din nou și la Primărie, și la Poliția Locală, și la Rutieră. Suntem în intravilan, plătim impozite, este casă lângă casă. La noi nu s-a deszăpezit niciodată, avem noroc cu un băiat că mai bagă el, pe banii lui”, continuă Florin cu enumerarea problemelor locuitorilor din zonă.

Situație similară și pe strada Trandafirului

În partea opusă a cartierului, străzile Trandafirului și Vișinului sunt într-o situație similară. Neasfaltate, dar cu un strat de pietriș adus cu doi-trei ani în urmă, străzile erau circulabile până acum două luni, când s-au făcut săpături pentru introducerea în subteran a unor cabluri electrice. În urma meseriașilor au rămas  noroaie, gropi și șleauri, stratul de pietriș nemaifiind așezat la loc.

namoale trandafirului 01 191125

Lucrările au distrus și peticele asfaltate pe care se iese în Centura Nord sau strada Teilor, șoferii fiind nevoiți să stea cu un ochi la șanțurile tăiate în carosabil și cu celălalt la traficul foarte intens, mai ales cel de pe DN65F.

X

Right Click

No right click