"Hoții îți invadează intimitatea". Cum faci să nu ajungi victima lor!

IPJ Dolj  derulează o campanie de prevenire a furtului din locuințe.

ipj Gradinaru

"Hoții îți invadează intimitatea. Ce lasă în urma lor este mai dureros decât furtul în sine" este campania de prevenire a furtului din locuințe, lansată printr-o conferință de presă de căte Inspectoratul de Poliție Județean Dolj. Cu acest mesaj, Poliția urmărește să implice activ locuitorii Craiovei în protejarea propriilor locuințe, prin câteva măsuri simple de prevenire a spargerilor, unele dintre ele necostând absolut nimic.

Părinții ne-au învățat să verificăm dacă am încuiat ușa atunci când plecăm de acasă, pentru mulți a devenit un automatism deja. Tot reflex însă a devenit și postatul pe rețelele de socializare, cu detalii despre vacanțe, cumpărături, iar hoții sunt mai mult decât recunoscători pentru acest ajutor. Nu trebuie decât să urmărească pe internet ce face viitoarea victimă și, când casa este liberă iar proprietarii în vacanță, știu că pot acționa fără prea mari probleme. 

A fost pregătit și un videoclip de conștientizare, care poate fi urmărit și în realitate virtuală, dacă dispuneți de un ochelari VR.

"Conceptul creativ al iniţiativei din acest an constă în folosirea, prin intermediul unor ochelari, a unei tehnologii de actualitate, care expune beneficiarii la o experiență cât mai reală, astfel încât utilizatorul poate să asiste la o secvență de furt dintr-o locuință. Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor.

Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor", a menționat Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative.

Polițiștii au câteva recomandări simple, dar care pot avea impact însemnat în prevenirea furtului din locuințe:

- nu permiteți accesul persoanelor necunoscute;

- țineți ușa de acces în locuință încuiată permanent;

- evitați să vorbiți desple plecarea în concediu pe rețelele de socializare;

- dacă sunteți plecați de acasă o perioadă mai mare de tip, apelați la o persoană de încredere să ridice corespondența de la cutia poștală;

- închideți geamurile când plecați de acasă, chiar și pentru scurt timp;

- copiii trebuie instruiți să nu deschidă ușa persoanelor străine, indiferent de motivul invocat;

- dotați locuința cu încuietori performante și sisteme de alarmă. Dacă ați pierdut vreo cheie, înlocuiți rapid încuietoarea.

campanie hotii invadeaza intimitatea

X

Right Click

No right click