Produse tradiționale oltenești din mangalița, pe masa de sărbători

Cârnați, cotlet sau ceafă sunt doar câteva preparate tradiționale făcute de o familie din Dăbuleni, pe care craiovenii le pot cumpăra de la Târgul de Crăciun.

mezeluri traditionale carnati 02 191204

Căsuța cu produse mangalița este încărcată cu mezelurile preparate acasă. Mangalița sunt porcii “blănoși” renumiți pentru carnea sănătoasă și fără colesterol.

Gilbert, un tânăr din Dăbuleni vine cu produse la taraba amplasată în Piața Mihai Viteazu, în cadrul Târgului de Crăciun de anul acesta. Bărbatul merge acasă, la Dăbuleni, pentru a lua marfa, pe care ulterior o vinde craiovenilor.

“Ieri am mers acasă după marfa, pe care am adus-o la căsuța cu mezeluri. Și anul trecut am fost prezenți la Târgul de Crăciun. Anul acesta vom fi până la sfârșitul târgului”, ne-a spus producătorul.

mezeluri traditionale carnati 01 191204

Craiovenii sunt dornici să-și umple masa de sărbători cu produse sănătoase și tradiționale. Prețurile sunt mai piperate. Acestea diferă, în funcție de sortiment. Mușchiuleț , cotlet , ceafă costă 83 LEI KG, cârnați subțiri sau groși - 73 LEI KG, slănina -40 KG, piept oltenesc- 50 LEI KG, tobă/caltabos-45 LEI KG, ciolan- 35 LEI KG, untură-15 LEI KG, jumări-30 lei kg, șorici- 65 LEI KG.

X

Right Click

No right click