Călăuză bulgară, prinsă la Calafat cu zece călători clandestini

Călăuză bulgară, prinsă la Calafat cu zece călători clandestini

Zece cetățeni din Siria și Irak au încercat să treacă fraudulos frontiera României, ascunși într-un microbuz încărcat cu geamuri termopan.

PTF Calafat PF

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au intervenit în data de 05.05.2019, ora 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Dolj, unde s-a prezentat pentru a intra în ţară un șofer bulgar la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta geamuri termopan din Bulgaria, în Germania. La un control amănunțit al mijlocului de transport, polițiști de frontieră români şi bulgari au fost descoperiți zece cetăţeni străini, ascunși printre geamurile termopan.

Persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni şi sirieni, cinci bărbaţi, două femei şi trei copii, având vârste cuprinse între 6 şi 46 de ani. Acestea intenționau să ajungă în Germania. De asemenea, şoferul autovehiculului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în interiorul microbuzului.

Călătorii clandestini şi şoferul bulgar au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.