Peste 1.000 de volume, donate bibliotecii din Plenița

Peste 1.000 de volume, donate bibliotecii din Plenița

Biblioteca din comuna Plenița-Dolj și-a îmbogățit fondul de carte cu peste o mie de volume donate de asociația LEO Terra-Nova Craiova.

copii biblioteca plenita asociatia leo terra nova 1

În cadrul campaniei "Dăruind o carte, dăruiești speranță", membrii LEO Terra-Nova Craiova au oferit Bibliotecii Comunale din Plenița o generoasă donație de peste 1000 de cărți.

"Este cea mai mare donație pe care am primit-o până acum. Biblioteca din Plenița dispune de un fond de carte de aproximativ 12.000 de volume, din diverse domenii, de la istorie până la agricultură și are în jur de 1.000 de abonați", a declarat Alina Chirilă, bibliotecara instituției.

Voluntarii au fost întâmpinați de copii de toate vârstele, dar și de cadre didactice și părinți. Elevii le-au mărturisit voluntarilor că sunt foarte entuziasmați să citească mai mult și să descopere lucruri noi, se arată în comunicatul LEO Terra-Nova.

Cărțile donate sunt destinate bibliotecii (romane, eseistică, istoriografie), școlii generale, LiceuluiTehnologic C. N. Plopșor (culegeri de matematică și manuale școlare), dar și grădiniței din comună (cărți de povești și poezii pentru cei mici) și au fost strânse de voluntarii LEO în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus de la Craiova.

"Voluntarii au încercat prin acțiunile lor să încurajeze și copiii din zonele rurale să citească și să se dezvolte frumos, fără să resimtă lipsa mijloacelor educative. Clubul nostru speră ca prin viitoare proiecte să poată contribui și la dezvoltarea altor biblioteci din mediul rural, întrucât așa cum spunea și Albert Einstein, «Singurul lucru pe care trebuie să îl cunoști este drumul spre bibliotecă»", a subliniat reprezentantul asociației.

copii biblioteca plenita asociatia leo terra nova 2