Prețul motorinei și al benzinei continuă să scadă / Craiova: 4,29 lei/l, respectiv 4,39 lei/l

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 2.4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu circa 5.5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile, conform www.peco-online.ro. La Craiova, cel mai mic preț, la carburantul standard, este de 4,39 lei/l benzină, iar la motorină de 4,29/l. 

carburant craiova
 
România se află, în această perioadă, pe locul al 2-lea in Uniunea Europeana în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria.
În cazul motorinei, de asemenea, țara noastră este tot pe locul 2 în UE cu cel mai mic preț la acest tip de combustibil, tot după Bulgaria.
Comparativ cu celelalte țări UE, România se clasează pe locul 5 la benzina fără taxe, ca fiind cea mai ieftină, dupa Austria, Bulgaria, Cehia, Slovenia, în timp ce motorina fără taxe comercializată la noi este pe locul al 4-lea în topul celor mai mici prețuri, după Bulgaria, Franța, Slovenia.

preturi motorina si benzina

Cele mai mari preţuri la carburanţi sunt în Norvegia, Olanda şi Italia.
PONT.  Preţurile sunt cu aproximativ 10-20% mai mici la staţiile automate de alimentare sau la cele amplasate pe lângă centrele comerciale mari față de cele din staţiile de alimentare amplasate pe marginea autostrăzilor. 

pret carburant