Greu cu ambrozia în județul Dolj

Tot mai mulți doljeni acuză faptul că autoritățile nu iau măsurile impuse de lege în privința combaterii ambroziei, indiferent că vorbim despre mediul urban sau cel rural. Oamenii reclamă faptul că suprafețe întinse de teren sunt acoperite cu această buruiană și că autoritățile locale fie nu le observă, fie le este mai ușor să nu le observe.  

Ambrozia

Garda de Mediu Dolj anunță că a făcut verificări în acest sens și că au fost aplicate 75 de avertismente, autoritățile sau persoanele fizice prinse în neregulă având termen de conformare.

Dacă nu vor curăța terenurile unde a fost găsită ambrozie, cei în cauză vor primi amenzi.

Menționăm că pentru nerespectarea termenului impus, prin procesul verbal de verificare, constatare si aplicare a sanctiunii contaventionale, agentii constatatori din cadrul UAT-urilor, Politiei Locale si Gărzii de Mediu aplică amenzi de la 1.000 de lei până la 5.000 de lei pentru persoane fizice si de la 10.000 lei până la 20.000 de lei pentru persoane juridice”, anunță Garda de Mediu Dolj. 

Această situație este întâlnită și în municipiul Craiova, cel mai dificil fiind cu terenurile private, după cum anunță, de fiecare dată, autoritățile municipale.