12 kilometri din drumul Segarcea-Zăval, modernizați cu bani europeni

Contractul de finanțare din fonduri europene pentru modernizarea unui tronson cu lungimea de peste 12 kilometri din drumul 561B Segarcea – Zăval, din județul Dolj, a fost semnat, proiectul fiind implementat în parteneriat cu Agenția pentru Infrastructură Rutieră din Bulgaria. 

drum in lucru

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a menționat că valoarea totală a acestui proiect este de 9.000.000 de euro, jumătate din sumă fiind pentru obiectivul ce privește investiția din Dolj.

Continuăm o colaborare de succes cu parteneri instituționali de pe celălalt mal al Dunării, o relație care, de-a lungul timpului, s-a tradus în implementarea a numeroase demersuri comune, cu un puternic impact pozitiv pentru comunitățile noastre, în diverse domenii, precum infrastructură rutieră, gestionarea situațiilor de urgență, sănătate sau cultură. Este o conlucrare pe care am inițiat-o încă dinainte de aderare, prin programul PHARE, pe care am dezvoltat-o ulterior prin Programul Operațional de Cooperare Transfrontalieră 2007 – 2013 și care merge acum mai departe, prin Interreg V-A România – Bulgaria.

Acesta din urmă a presupus, din momentul lansării, o condiție particulară: indiferent de numărul proiectelor depuse și aprobate, un beneficiar nu putea avea simultan în curs de implementare mai mult de 4 demersuri. Cum specialiștii noștri de la Direcția de Afaceri Europene au folosit fiecare șansă de a obține finanțare europeană prin acest program, unele inițiative – printre care și cea care viza tronsonul dintre Segarcea și Drănic al drumului județean 561B, cu o lungime de peste 12 kilometri – au intrat pe lista de așteptare.

Recent, s-a decis să se renunțe la această regulă, astfel că am putut semna contractul de finanțare pentru acest proiect depus în parteneriat cu Agenția pentru Infrastructură Rutieră din Bulgaria, cu valoarea totală de aproape 9 milioane de euro, din care peste jumătate revine investiției realizate în Dolj“, a precizat Prioteasa.

Proiectul „Montana – Dolj: acces mai bun, comunități mai apropiate“, finanțat în cadrul programului Interreg V-A România – Bulgaria, are o valoare totală de 8.797.763,49 euro, din care 4.459.979,57 euro reprezintă suma care revine activităților implementate de către Consiliul Județean Dolj.