Roșiile fermierilor doljeni au ajuns în piețele din București

Nu mai puțin de 1.550 de doljeni s-au înscris în programul de sprijin pentru tomate, o parte dintre aceștia ajungând deja cu legumele în piețele din Craiova și din Capitală.  

tomate1

Unul dintre dintre doljenii care beneficiază de acest program este din comuna Ciupercenii Noi. A cules deja primele roșii, alegând ca piața de desfacere pe cea din București.

Echipele formate din reprezentanții Directiei pentru Agricultură Dolj sunt prezente în tot județul pentru verificările la recoltare și la rodire.

Beneficiarul Marin Pomană, din comuna Ciupercenii Noi, judetul Dolj se mândrește cu roșiile dansului si, de asemenea, noi ne mândrim cu activitatea dumnealui. Felicitări din partea reprezentanților Directiei pentru Agricultura Dolj”, anunță reprezentanții Direcției pentru Agricultură Dolj.

Un alt doljean care are beneficiază de acest program este din Ișalnița. Costin Mitran a început recoltarea tomatelor încă din 25 martie și estimează că va obține între nouă și 12 tone de roșii.

tomate3

În ședința Guvernului, din data de 26 martie, a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2020.

Cererea de înscriere în program și documentele aferente pot fi depuse /transmise la direcțiile pentru agricultură din fiecare județ inclusiv prin fax sau poștă, sau în format electronic prin e-mail, până la data de 15 mai.

Potențialii beneficiari sunt producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător; producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008; producători agricoli persoane juridice.

Verificările se efectuează la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției.

Valorificarea recoltei se face până la data de 15 iunie inclusiv.

tomate 4