Cinci noi cazuri de Covid-19, între care și o gravidă, în județul Dolj

O nouă informare a Prefecturii Dolj, în privința situației COVID-19, indică faptul că în județul Dolj numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 129, fiind înregistrate, în ultimele 24 de ore, cinci noi îmbolnăviri. 

covid 1

Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, situația epidemiologică, de marți, la ora 9.00, în Dolj, se prezenta astfel: 89 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu; 427 de persoane se află în carantină; 2.019 de persoane au ieșit din carantină; 13.422 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu; 57 de persoane vindecate și 129 persoane confirmate pozitiv.

Între noile cazuri confirmate este și o femeie însărcinată care a ajuns la Spitalul Filantropia, unitatea din Sărari, luni. Aceasta este asimptomatică, fiind depistată cu COVID-19 în urma unei testări efectuate ca urmare a faptului că se afla în carantină.

Surse din cadrul spitalului spun că viitoare mămică și bebelușul sunt bine, sarcina având 32-33 de săptămâni.

În ceea ce privește persoanele vindecate, sunt 57 de pacienți care au câștigat această luptă, doi dintre ei fiind jandarmi din cadrul Grupării Mobile Craiova.

Între pacienții aflați în spital se află cadre medicale, jandarmi(au fost 28 diagnosticați), un polițist și o angajată a „Protecției Copilului” Dolj.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de noul virus, dau asigurări reprezentanții Prefecturii Dolj.