Bătrănă aflată în izolare, decedată la Filiași

Femeia se afla de două zile în izolare la domiciliu.

deces gripa

O familie de 75 de ani din Fliaşi, care a murit duminică, nu poate fi înmormântată de familie. Bătrâna se afla în autoizolare la domiciliu împreună cu fiica sa şi nepoţii care veniseră din Germania pentru a-i fi la căpătâi, informează corespondentul MEDIAFAX.

Odată ajunşi în ţară, nepoţii femeii au fost consideraţi persoane cu risc de transmitere a coronovirusului şi au fost plasaţi, de către autorităţi, în autoizolare la domiciliu. Duminică, femeia a murit. Pentru că se afla de câteva zile în apropierea unor persoane venite din zone cu risc de îmbolnăvire cu COVID-19, medicul de familie nu a eliberat certificat de deces.

“Este pur şi simplu un ghinion.Fiica acesteia, vîzând că trage să moară pur şi simplu, l-a chemat pe băiat. Băiatul a venit însoţit de viitoarea soţie şi, în momentul în care au ajuns în România au constatat că trebuie să intre în autoizolare, fapt care i-a determinat să intre în autoizolare şi cu mama, şi cu bunica muribundă. În momentul acesta, femeia în vârstă de 75 de sani a decedat, faăt pentru care a fost pusă într-o cameră separată, iar ceilalţi trei membri nu au dreptul să părăsească domiciliul. Mi-a comunicat cazul medicul de familie şi imediat am trimis adresaă către DSP şi către Prefectura Dolj pentru a ni se explica paşii care trebuie făcuţi în acest caz”, a declarant Gheorghe Costeluş, primarul oraşului Filiaşi.

Poliţia a deschis un dosar în care se fac cercetări pentru moarte suspectă, iar femeia va putea fi înmormântată abia după efectuarea unei expertize medico-legale.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj, rudele femeii nu prezintă niciun fel de simptome ale infecţiei cu coronavirus. Duminică, medicii epidemiologi le-au prelevat probe pentru testul de coronavirus, fiind aşteptat rezultatul.

Conform legii, rudele femeii nu pot participa la înmormânatre, a spus primarul Gheorghe Costeluş. Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că autorităţile locale s-ar putea ocupa de înmormântare, dacă nu există alte rude care să poată face acest lucru.