CJ Dolj a scos la licitație modernizarea DJ561B

Licitația pentru atribuirea contractului de executare a lucrărilor de modernizare a unui tronson cu lungimea de peste 12 kilometri din drumul județean 561B Segarcea–Zăval a fost lansată în urmă cu două zile, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.

modernizare drum FBDRDPB

Investiția este realizată printr-un proiect cu finanțare europeană, implementat în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

„Consiliul Județean a derulat etapizat lucrările de îmbunătățire a acestei artere rutiere, cu o lungime totală de peste 35 de kilometri, care conectează localitățile Segarcea și Zăval. Într-o primă fază, cu fonduri europene în sumă de 6,5 milioane de euro, obținute prin Programul Operațional de Cooperare Transfrontalieră România–Bulgaria 2007–2013, am finalizat reabilitarea unui tronson de 11 kilometri, cuprins între Zăval și Horezu Poenari.
Am continuat demersul în actualul exercițiu financiar și ne-a fost aprobat un nou proiect, în cadrul Programului Interreg V-A România–Bulgaria, cu o valoare de aproximativ 8,6 milioane de euro pentru activitățile implementate de CJ Dolj.
Prin intermediul acestuia, abordăm un nou segment al drumului județean 561B, între Horezu Poenari și Padea, în lungime de peste 12 kilometri. În cursul anului trecut, a fost elaborată documentația tehnică, astfel că în urmă cu două zile am lansat licitația pentru atribuirea contractului de lucrări, ofertele putând fi depuse până la data de 16 martie"
, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.I

nvestiția vizează modernizarea părții carosabile, dar și amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, construirea de podețe sau realizarea de spații pentru parcare și de stații pentru autobuze.De asemenea, demersul include și o serie de soluții moderne pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, capitol la care se înscriu panourile de avertizare a șoferilor cu privire la viteză, precum și sistemele de semnalizare și iluminare a trecerilor pentru pietoni, alimentate cu energie solară.Contractul de executare a lucrărilor, cu o valoare estimată de 30.377.120 de lei, fără TVA, are prevăzută o durată de realizare de 12 luni.