Utilaje de aproape 2,5 milioane de euro la „Drumuri și Poduri”

Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SPLDP) aflată în subordinea Consiliului Județean Dolj a cumpărat, anul acesta, 13 autovehicule noi, valoare totală a investiției fiind de aproape 2,5 milioane de euro.

utilaje SPLDP 21

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, fondurile au fost alocate din bugetul insituției pe care o conduce, investiția reprezentând cel mai amplu demers derulat pentru modernizarea SPLDP.

Putem spune că 2019 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru SPLDP, pentru că am reușit să realizăm o investiție semnificativă în ceea ce înseamnă dotarea acesteia. Mai precis, cu fondurile alocate de Consiliul Județean, societatea noastră a reușit să achiziționeze 13 autovehicule noi, performante, precum și accesoriile aferente acestora, echipamente cu o valoare totală de aproape 2,5 milioane de euro.  Pentru a înțelege mai bine adevărata dimensiune a acestui demers, trebuie menționat faptul că, prin intermediul său, aproape jumătate din parcul de utilaje al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri a fost înnoit. În prezent, SPLDP dispune de 28 de vehicule care acționează pentru deszăpezire, cărora li se pot adăuga, în caz de necesitate, dacă se vor înregistra ninsori abundente, alte 85, asigurate în baza celor 38 de contracte de închiriere pe care societatea noastră le-a semnat în acest sens”, a declarat Prioteasa.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că instituția se va orienta și către fondurile nerambursabile pentru a continua programul de modernizare și dotare a SPLDP.

Pentru societatea noastră de drumuri, este una dinte cele mai consistente, dacă nu chiar cea mai importantă perioadă în ceea ce privește achiziționarea de utilaje noi. Dorința noastră rămâne ca administratorul rețelei rutiere județene să-și poată desfășura activitatea cât mai bine, să fim cât mai eficienți și să avem o bună prezență pe șosele, atunci când va ninge. Nu ne vom opri aici, iar în viitor vom accesa și programe cu finanțare europeană pentru a completa dotările, cu atât mai mult cu cât Doljul este unul dintre puținele județe care mai au societăți cu acest profil. Consider că am procedat în mod corect menținând SPLDP și cred că, dacă vom acționa în aceeași direcție ca și până acum, se vor vedea și alte rezultate“, a afirmat Cosmin Vasile.

Directorul general al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj, Alin Golumbeanu, a spus că autovehiculele pot fi folosite atât iarna cât și vara.

Achiziționarea celor 13 utilaje noi s-a derulat pe parcursul unui an întreg și vreau să subliniez faptul că acestea au în dotare echipamente care pot fi folosite atât iarna, pentru deszăpezire, cât și vara, pentru întreținerea curentă a drumurilor județene, pe care le avem în administrare. Investiția pe care am realizat-o în modernizarea parcului nostru se datorează exclusiv Consiliului Județean Dolj.

Prin achizițiile în valoare cumulată de aproape 2,5 milioane de euro, Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj a fost dotată cu trei buldoexcavatoare, trei autogredere, un încărcător frontal, cinci autobasculante prevăzute cu echipamente destinate deszăpezirii și un utilaj multifuncțional Unimog, împreună cu dispozitive care se pot atașa acestuia, precum lamă pentru deszăpezire, sărăriță, burghiu sau cap pentru curățarea șanțurilor.

utilaje SPLDP 20