Spitalul de la Poiana Mare, pe lista de investiții a Ministerului

Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare va trece printr-un proces de renovare și recertificare ca unitate de maximă siguranță, în țară mai fiind doar patru spitale cu acest statut.

sorina pintea poiana mare

Aflată în județul Dolj, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a vizitat, luni, unitatea sanitară şi a anunţat că va aloca şi fonduri pentru refacerea acoperişurilor şi unor pavilioane.

„Am venit aici sa văd condițiile, dar și să discut cu personalul medical. Așa cum știți în România sunt doar 4 spitale de maximă siguranță, insuficient pentru nevoile actuale. Poiana Mare a mai avut acest statut și intenționăm să i-l redăm, dar pentru asta este nevoie de investiții în infrastructură și suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperișurilor a 4 pavilioane pentru care există deja licitații organizate si așteptăm devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maximă siguranță, în vederea reabilitării complete. Corpul E are 32 de locuri, în care vor putea fi primiți pacienții pe Cod Penal“, a declarat Sorina Pintea, după vizită.

În urma vizitei la Spitalul de psihiatrie cronici Poiana Mare, ministrul Sănătății a constat că sunt respectate condițiile de siguranță ale pacienților și ale personalului medical, mai mult ca în alte unități similare.

„Am avut o discuție bună cu personalul medical și am abordat o problemă discutată și cu reprezentanții comisiei de specialitate, pregătirea asistenților medicali care lucrează în domeniu. Mă întorc în noiembrie pentru a verifica lucrările de reabilitare, dar și pentru o întâlnire regională cu toți cei implicați în domeniu”, a mai spus Sorina Pintea.

X

Right Click

No right click