Un nou focar de pestă porcină africană lovește într-o comună din Dolj

Institutul de Diagnostic în Sănătatea Animalelor (IDSA) din București a confirmat un nou focar de pestă porcină africană (PPA) în localitatea doljeană Gighera. Virusul PPA s-a răspândit în trei sate ale comunei, Gighera, Nedeia și Ostroveni.

porci pesta porcina

Surse din cadrul DSVSA Dolj spun că există suspiciuni și la fondul de vânătoare din comună, aici mai mulți mistreți fiind găsiți morți, pe câmp.

„S-a confirmat pesta porcină africană, în Gighera, Nedeia și Ostriveni. Am ucis deja patru porci în Ostriveni, cinci în Gighera și 28 în Nedeia, toți din gospodării. Se monitorizează totul, cu atenție, și unde este cazul se intervine pentru a preveni răspândirea virusului. Avem și o suspiciune la Fondul de vânătoare Gighera. Am găsit, după cum am mai spus, 10 porci mistreți morți pe câmp. Așteptăm și aici rezultatul probelor”, a explicat Costică Retea, purtător de cuvânt al DSVSA Dolj.

În urma cu nici trei săptămâni, un alt focar de pestă porcină africană a făcut prăpăd și în comuna doljeană Teasc, aici zeci de porci fiind găsiți morți într-o fermă, ulterior, încă vreo treizeci de porci cu diagnostic PPA confirmat fiind sacrficați în gospodăriile țăranilor.