Femeie din Dolj, cu dosar penal pentru incendierea deșeurilor

O femeie din localitatea Coțofenii din Față, județul Dolj, s-a ales cu dosar penal, după ce sâmbătă dimineață a fost prinsă că ardea deșeuri pe un teren din spatele casei. 

cottofeni

Un control a avut loc în zonă, sâmbătă dimineață, fiind cunoscut faptul că în această localitate cetățenii obișnuiesc să dea foc gunoiului menajer și altor deșeuri.

În ziua de 09.04.2022, ora 10:00, echipa mixtă formată din comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj împreuna cu lucrătorii Postului de Politie Cotofenii din Fața au acționat pe raza localității Cotofenii din Față pentru descurajarea incendierilor și reducerea gradului de poluare. Cu aceasta ocazie a fost depistată o persoana de sex feminin din localitate care a procedat la incendierea deșeurilor menajere pe un teren viran din spatele locuinței. Persoanei in cauză i s-a întocmit dosar penal pentru încălcarea prevederilor art.68, alin.1 din OUG 92/2021, completată de OUG 38/2022”, arată Garda de Mediu Dolj.

Guvernul a decis miercuri incriminarea faptelor de incendiere și de îngropare a deșeurilor.

Aceste practici afectează grav mediul înconjurător și a decis Guvernul astăzi ca pentru aceste fapte să fie o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani. Am susținut de fiecare dată necesitatea înăspririi pedepselor în gestionarea nelegală a deșeurilor”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.