Sirianul din portbagajul mașinii, prins la Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat un sirian care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns în portbagajul unui autoturism condus de un conaţional.

sirian 3

Marți, 21.05.2019, la ora 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un sirian, aflat la volanul unui Nissan înmatriculat în Danemarca.

În urma unui control amănunțit, a fost descoperită ascunsă în portbagaj, într-un spaţiu special amenajat, o persoană de sex masculin. Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana ascunsă este tot un sirian, în vârstă de 20 de ani, care a declarat că a recurs la această metodă întrucât dorea să ajungă în Danemarca şi nu avea documentele necesare.

Șoferul a declarat că a preluat tânărul din Grecia, cu scopul de a-l transporta în Danemarca, și că pentru aceste servicii a primit 6.000 de euro.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.