Câți concurenți s-au înscris la Festivalul „Maria Tănase”

Concurenți din țară și de peste hotare s-au înscris, până în prezent, la Festivalul-Concurs „Maria Tănase”, organizat în perioada 11-15 noiembrie, la Craiova. 

festival maria tanase 1

Potrivit directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, Amelia Etegan, la ediția din acest an, fiind una aniversară de semicentenar, vor participa și laureați ai festivalului sau artiști care chiar dacă nu au obținut premii au o carieră artistică „fără cusur”. 

Până în prezent, 40 de concurenți sunt pe listă, dintre care 30 de soliști și 10 instrumentiști. 

Avem până acum 40 concurenţi, sunt reprezentate 19 judeţe şi avem pentru prima dată un reprezentant din Bulgaria, unul din Republica Moldova şi patru din Serbia. Sunt 10 instrumentişti înscrişi până acum şi restul sunt solişti vocali. Sperăm să avem în continuare înscrişi”, a precizat profesorul Dumitru Nicolae.

În ceea ce primește premiile, întrucât vor exista și recompense materiale, cel care va convinge juriul că merită Trofeul Maria Tănase va primi 2000 de euro brut. Premiul I înseamnă 1.000 de euro, premiul al II-lea, 750 de euro și premiul al III-lea, 500 de euro.

Vor mai fi acordate patru premii speciale în valoare de 250 de euro fiecare, respectiv un premiu special pentru tinerețe, unul pentru autenticitatea costumului popular, unul acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj pentru autenticitate, interpretare și ținută scenică  și premiul de popularitate acordat de public.

Biletele vor fi puse în vânzare, la Agenția Teatrul Național „Marin Sorescu”, începând de vineri, prețul fiind 50 de lei pentru fiecare seară a Festivalului.

X

Right Click

No right click