Paznicii Spitalului Județean de Urgență Craiova, schimbați

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova se schimbă firma de pază, conducerea unității luând această decizie  în urma numeroaselor sesizări primite de la pacienți și de la aparținătorii acestora. 

spital judetean

Potrivit directorului Spitalului Județean de Urgență Craiova, dr. Eugen Georgescu, firma de până acum a fost avertizată de mai multe ori, s-au purtat discuții, fără niciun rezultat însă. 

Au fost multe nereguli pe care fie ni le-au sesizat pacienții, fie le-am resimțit noi, angajații spitalului. Firma a avut trecut în contract ca la prima abatere să fie sancționată cu 5% încasările pe o lună, la a doua 10% și la a treia desfacerea contractului. Nu putem tolera picnicuri în curtea spitalului. Într-o altă zi erau o sută de persoane în curte, în unitate cu pături, cu perne. Nu este posibil. Probleme au fost cu locurile de parcare,paznicii fiind acuzați de fel și fel de practici deloc în regulă”, a spus Georgescu.

Pentru a găsi o nouă firmă, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Craiova au optat pentru procedura de achiziție rapidă, licitația fiind deschisă.

Totodată, a mai precizat managerul spitalului, s-a rezolvat și problema camerelor de supraveghere. Unele nu erau funcționale sau nici măcar nu se găseau în puncte cheie ale instituției.

După ce acea persoană a intrat cu mașina în UPU, am constatat multe nereguli în privința camerelor de supraveghere. Unele nu funcționau și nici nu aveam suficiente sisteme. Am mai cumpărat și vom reorganiza acest aspect, în sensul că ne dorim o camera specială de unde o persoană să monitorizeze întreaga situație”, a completat directorul.

Sesizările făcute de către pacienți sau de către aparținători țin de siguranța acestora, mai exact de lipsa ei. Paznicii sunt acuzați că lăsau vânzători ambulanți pe secții, că primeau bani sau chiar hamburgeri pentru a permite accesul în unitate în afara programului de vizită sau că asigurau, contra cost, locuri de parcare în curtea spitalului. 

X

Right Click

No right click